Жертвите от COVID-19 в Румъния вече са пет

576 души са заразените в страната до този момент
23 мар 2020 21:50, Ния Христова
7
Жертвите от COVID-19 в Румъния вече са пет
Снимка: БГНЕС
Днес смъртните случаи в Румъния в резултат на новия коронавирус станаха пет, предаде агенция "Аджерпрес", цитирана от БНР. 
 
Групата за стратегическа комуникация към правителството съобщи днес, че е починал 71-годишен мъж от окръг Сучава, който е дал положителен резултат за заразяване с новия коронавирус на 23 март. Мъжът е бил приет на 21 март в окръжната болница в Сучава. Групата за стратегическа комуникация уточни, че преди това починалият е бил хоспитализиран в кардиологичното отделение, където вероятно е бил "възможният му контакт" - пациентка, прехвърлена от инфекциозната болница в град Яш.
 
Общият брой на заразените в Румъния до момента е 567 души, съобщи Групата за стратегическа комуникация. За денонощие новите случаи са 143. Заболелите са на възраст от 5 до 76 години. 
 
От всички заразени 73 са обявени за излекувани и изписани.  
Още по темата
 
Групата за стратегическа комуникация уточни, че на национално равнище обработените теста за наличие на зараза с COVID-19 са 11 223, от които 227 - в частни медицински заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Че Фаче преди 4 години
Да правят масово мамалига, та да се уплаши вируса, те в това са най-добри.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1. Е, те не са се заразили за едно денонощие, а сега са разкрити, може да са заразени в различно време. При по-масово тестуване така се получава.
4
1
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 3. Ами плаша се. Защото съм възрастен. Твоите родители как са? Или не ти пука.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и в България са поне толкова обаче не се правят много проби. Генерала не ще да смущава народа всичко ще премине тихомълком като едно време. Свиквайте българи ако започтат масови проби ще се разкрият стотици хиляди души. Не се плашете. Проблема са възрастните и болните хора. Имам познат показа положителен резултат минаха 12дни добре. Изкара карантината у дома си в Хамбург
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолацията е единственото дето имаме. След толкова реформи и самофинансиране на медицината ни -тя вече покойница а след нея и ние...
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За едно денонощие 143 заразени!!!Айдее ,власите са тръгнали по пътя на италианците,само ние да не патим покрай тях!